E-læring


https://worditout.com/word-cloud/create (Cloud - det der med gentagelse af ordene)



Hvad er e-læring?


E-læring er vidensadaption, vidensdeling og vidensemergens, som er helt eller delvist digitalt medieret. (Helms, 2004/5) eller e-læring er videnstilegnelse, vidensdeling eller vidensudvikling, der er helt eller delvist digitalt medieret.

E-læring: Læring, der er helt eller delvist digitalt medieret  (ELYK-projektet) - Denne definition bruger EVA pt... - Niels Henrik synes at det er en skod-definition...:-)

”..undervisning, hvor informations- og kommunikationsteknologi (IKT) anvendes som en integreret del af det didaktiske design. I arbejdsmarkedsuddannelserne er e-læring således en metode, der kan anvendes såvel i forbindelse med klasserumsundervisning som ved fjernundervisning, eller ved en kombination af de to undervisningsformer (Blended Learning).”( Dirckinck-Holmfeld 2009)

Aggi - vær obs på at den nederste def... - er undervisningen i fokus - altså ikke noget med selv at researche på hvordan man klipper hæk på youtube..... I UVM har de besluttet sig for at e-læring nu hedder digital læring... Det der er vigtigt her, er at der er nogle didaktiske overvejelser bag. 

E-læring eller digital læring er læring, der er helt eller delvist medieret af digitale medier


Ved digital læring forstås her planlagt læring, der er helt eller delvist digitalt medieret med det sigte at skabe en kvalitativ og/eller kvantitativ forbedring af en undervisnings/uddannelsesindsats

Digital læring indføres for at skabe 'bedre' læring
Digital læring indføres for at give mulighed for 'mere' læring 
Digital læring indføres for at give mulighed for at effektivisere og optimere.
Ofte vil flere af disse hensigter og begrunder ligge bag ved en ssatsning på digital læring, og ofte vil disse hensigter ikke være afstemte. I værste fald kan der være modsætninger mellem begrundelser og hensigter. 


Altså kendetegnet ved åbent værksted, er at du kan hente dine informationer og arbejde i dit tempo.... - 
Åbent værksted tilbyder større tilpasning i forhold til kursistens behov
Der er dog behov for digital stilladsering 
Der er risiko for overload hos underviseren 
Der er risiko for usikkerhed for kursisten 
Der stilles større krav til forventningsafklaring 

SAMR - modellen 

Jo højere man kommer op (mod R) - jo større ændring kræver det i organisationen... - 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog